«Даяшы, бармен-бариста» мамандығы бойынша оқитын ОПб-22 топ студенттері ө/о шебері Т.М. Рыкунованың жетекшілігімен қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында практикалық дайындықтан өтіп, сол жерде тәжірибеде алған білімдері мен дағдыларын қолдана алады. Тағылымдама - оқушыларға нақты жағдайларда жұмыс істеуді үйренуге, тұтынушылармен өзара әрекеттесуді үйренуге, ұжымда жұмыс істеуге көмектесетін маңызды оқу кезеңі. Тәжірибе барысында болашақ даяшылар мен бармендер қонақтарға қызмет көрсетудің негізгі кезеңдерін меңгереді, тағамдар мен сусындарды дұрыс ұсынуды, сондай-ақ коктейльдер мен алкогольсіз сусындар дайындауды үйренеді. Ерекше назар қауіпсіздік нормаларына, қызмет көрсету сапасының стандарттарына және жұмыс процесін дұрыс ұйымдастыруға аударылады. Студенттер үшін мұндай тағылымдама нақты тәжірибе жинақтауға және мейрамхана бизнесінің іштен қалай жұмыс істейтінін түсінуге мүмкіндік береді. Ол сондай-ақ болашақта жұмыспен қамтуда маңызды рөл атқара алатын алғашқы кәсіби байланыстарды орнатуға көмектеседі.